hth-holstebrolobet.dk

Hvilken cykel skal du have til cykelløb?

Som tidligere nævnt er det ikke ligegyldigt, hvilken cykel du har, når du skal køre cykelløb, og det er selvsagt noget, som du bør begynde at interessere dig for. Jo bedre cykel, du har, jo større sandsynlighed er der for, at du vil køre godt og i sidste instans have en bedre chance for at vinde et løb. Selvfølgelig er det ikke cyklen, der gør hele arbejdet, men det betyder utroligt meget, hvilken cykel du vælger. Det har naturligvis også en betydning, hvor mange penge du har, og hvor meget du er villig til at betale for en cykel. Når alt kommer til alt, så handler det om at finde den bedste cykel til det budget, som du har.

Prisen vigtig, men ikke altafgørende

Når du skal køre cykelløb, skal du naturligvis have en racercykel, men hvis du blot vælger at køre motionsløb, så er der jo ikke noget, der hindrer dig i at køre på en citybike eller en anden form for cykel, hvis det er det, du ønsker og har mulighed for. Men i licensløb er det en absolut nødvendighed og forudsætning at have den rigtige cykel. Du kan få en racercykel i alle prisklasser, men det anbefales ikke at tage den billigste, men det er naturligvis heller ikke nødvendigt at tage den dyreste.

Hvis du vælger at købe en racercykel, som befinder sig i den lidt billigere ende, kan det være en god idé at investere lidt flere penge i nogle rigtig gode hjul, som gør, at det hele ruller lidt bedre. Faktisk kan det fastslås, at det er hjulene, der er det vigtigste på en cykel, selvom det heller ikke er det hele – der er jo ingen af delene, der kan stå alene.

Når du skal køre cykelløb første gang, så vil du sikkert opdage, at der er nogen, der har en bedre cykel end du, men det skal du ikke være ked af. Det betyder ikke, at de nødvendigvis er bedre end du eller har større chancer for at vinde. Når alt kommer til alt, er det den stærkeste og den klogeste, der vinder, men cyklen kan også gøre uendelige forskelle for dig.

Vi anbefaler ikke det ene mærke frem for det andet, men vi anbefaler dig at gå på jagt efter en cykel i prisklassen 10-15.000, når du er nybegynder. Du kan bruge den samme cykel til både træning og løb, men vi anbefaler dig, at du, hvis du træner om vinteren, bør have en særskilt cykel til det. Det kan ikke anbefales at dyrke spinning, for det vil ikke gøre dig bedre til cykelløb, og det er langt mere givende at tage din vinterracer med ud på landevejen. Du kan også få dig en mountainbike, hvis du er til det.

Comments are currently closed.