hth-holstebrolobet.dk

Cykelløb i Danmark

I Danmark er der i bogstaveligste forstand cykelløb over alt i landet, når først sæsonen ruller. Sæsonen går fra starten af april til starten af oktober. I juni og juli er der endda også EM fodbold 2020. I dette tidsrum kan du finde et cykelløb i nærheden af dig uanset, hvor du bor. I hver eneste weekend arrangeres der cykelløb overalt i landet, og det er vel og mærke blot licensløb, der her omtales. Mulighederne for motionsløb er også mange og nærmest uendelige. Hver weekend foregår der som regel et eller flere motionsløb rundt omkring i landet.

Vælg dit niveau

Når du begynder at interessere dig for cykelsporten, er det naturligvis også værd at vide, hvor det er, du kan se cykelløb. Du har selvsagt også en interesse i det, hvis du selv cykler og ønsker at deltage i løbene. Her må du gøre op med dig selv, om du vil cykle på konkurrenceplan, eller om det mest af alt skal ske på grund af motionen. Det er ikke så vigtigt, hvad du vælger, for du kan have det sjovt uanset hvad, men det ene kræver naturligvis mere end det andet.

Licensløb under DCU

Når du vælger at køre licensløb, som er for deltagere med konkurrencelicens, og som holdes af Dansk Cykel Union, har du mulighed for at deltage i et løb hver weekend. Her kan du samle point sammen. Når du vinder et cykelløb, eller blot får en god placering i et løb, så får du point. Disse point bliver samlet sammen, og når du har samlet tilstrækkeligt med point, så kan du rykke op i en endnu bedre klasse. Her kommer du til at konkurrere med nogle, der er bedre end dem, du er vant til at køre med, og det kan ofte være ret spændende og udfordrende.

Du skal træne

Cykelløb kan ikke siges at være for alle, men det er for dem, der er modige, og som er villige til at træne det, der skal til. Det kan være rigtig hårdt at cykle, og når først et cykelløb er i gang, er der ikke rigtig tid til at holde pause; heller ikke selvom man allerede er træt. For når først hjulene ruller, gælder det om at hænge på, for hvis man først er blevet smidt af feltet, så er der ikke så meget mere at komme efter.

Når du vælger at konkurrere i cykling, så er det helt sikkert fordi, du godt kan lide at komme først, og at du gerne vil vinde. Det vil alle de andre også, og derfor handler det om at holde kæden stram og træne det, der skal til. Du skal regne med at træne mindst 10-15 timer om ugen for at kunne være med på licensplan, men hvis du så også gør alt, hvad du kan, så kan det føre dig langt.

Comments are currently closed.